NTP-HTTSZ-17-0019

A Nemzeti Tehetségprogram célja a tehetségügy szolgálatának támogatása, azáltal, hogy a tehetségpontok és tehetségtanácsok komplex munkájának támogatása által a tehetségek és a szakmájukban, mesterségükben tehetséges gyermekek boldogulását szolgálja.

A Mezőkovácsházi Tehetségsegítő Tanács NTP-HTTSZ-17-0019 „Tehetséggondozás Mezőkovácsházán” elnevezésű támogatást nyert szakmai pályázata révén valósította meg a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskolával együttműködve a projekt első szakmai napját, amelynek kiemelt szerepét és célját Varga Gusztáv polgármester úr, a Mezőkovácsházi Tehetségsegítő Tanács elnökeként hangsúlyozta nyitóbeszédében.

A tehetségtanács tagjai, más tehetségtanácsok, tehetségpontok képviselői és pedagógusok számára nyílt szakmai napon a Dél-békési Természetvédelmi és Madártani Egyesület elnöke Rozgonyi János tartott útibeszámolót Utazások a világ körül címmel Izlandról, továbbá egy tehetség, Kovács Viktor Sándor a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács „Felfedezettjeink 2017.„ DÍJAZOTT fiatalja tartotta nyertes pályázati előadását.

A tehetségpontok számára most éli legnagyobb aktualitását az akkreditációs eljárás. Kormos Dénes a Kárpát-medencei Tehetségsegítő Tanácsok Kollégiumának elnöke, a tehetségügy országosan és nemzetközileg elismert szaktekintélye, valamint Tóth Ilona asszony ismertette az akkreditációs eljárás követelményeit. A szekció ülések tematikája a Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsöde, a Hunyadi János Középiskola és a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola műhelymunkája az óvoda – általános iskola, valamint az általános iskola – középiskola átmenetét érintette.