2017. március 25-én, a Kárpát –medencei Tehetségnapon vehette át a „Felfedezettjeink 2017.” különdíját Mezőkovácsháza két fiatalja. A rendezvénynek a Budapesti Szent Margit Gimnázium patinás épülete adott otthont.

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács „Felfedezettjeink 2017.” pályázatának országosan is legfiatalabb Díjazottja, a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hatodik évfolyamos kisdiákja, a 12 éves Kovács Viktor Sándor. Viktor, a Kárpát –medencei Tehetségnapon külön előadásával mutatkozott be – igen nagy sikerrel - az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviselője és a tehetségsegítés országos vezetése: Bajor Péter, dr. Balogh László, Kormos Dénes elnök urak előtt.

Almási Ferenc fiatal, kötöttfogású bírkózó, a sport területén elért Európa szintű eredményeit méltatta a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács bíráló bizottsága. „Mezőkovácsháza bírkózóhehetsége” a tehetségsegítés országosan elismert vezetői jelenlétében vehette át a megtisztelő Különdíját.

Kovács Viktor Sándor „Mezőkovácsháza Polihisztora” ajánlását a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola; Almási Ferenc „Mezőkovácsháza bírkózóhehetsége” a Mezőkovácsházi Tehetségsegítő Tanács ajánlásával került a 2017-ben Díjazott fiatalok közé.